پرستار سالمند زخم بستر
علائم زخم بستر در سالمندان،انواع و درمان آن خدمات پرستاری در منزل ارسطو
دراز کشیدن طولانی مدت در تختخواب، بیهوش بودن، بی تحرکی و عدم احساس درد و… عواملی هستند که خطر ابتلای سالمندان به بیماری زخم بستر را شدت می بخشند. در صورت عدم تحرک سالمند، قرارگیری صحیح او در بستر و یا تغذیه نامناسب و کم توجهی به مراقبت های پوستی، خطر ابتلا افزایش می یابد. افراد مسن و سالمندانی که از دیابت، مشکلات گردش خون و سوءتعذیه رنج می برند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. زخم بستر به طور کلی به نوعی بیماری پوستی گفته میشود که در اثر عدم تحرک و جابهجایی و افزایش فشار در بخشهای خاصی از بدن یا کم فعالیتی رخ میدهد. زخم بستر در افرادی که زندگی نباتی دارند؛ مانند بیماران فلج مغزی، افراد مرگ مغزی شده یا کسانی که دچار فلج اندامها و قطع نخاع هستند اتفاق میافتد.
برای نمونه، زخم بستر درجه چهار، حتما باید تحت جراحی قرار بگیرد. گاهی اوقات عسل پزشکی در قالب پماد یا سایر داروهای موضعی تجویز میشود. پس بههیچوجه، از عسل یا سایر مواد خوراکی، بهصورت خودسرانه برای درمان زخم بستر استفاده نکنید! عسل پزشکی استریل شده، و احتمال اینکه به واکنش نامناسبی از سوی سیستم ایمنی بدن منجر شود، بسیار کمتر است. یکی از بهترین درمانها برای زخم بستر پیشگیری و اجتناب از بیحرکتی افراد مسن یا بیمار که میتوانید از ایجاد زخم جلوگیری کنید و دیگر لازم نیست به دنبال علت آن باشید.
توجه داشته باشید که قبل از استفاده از هر یک از این روش ها، بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنید، به ویژه اگر سالمند دچار بیماریهای مزمن یا داروهای خاصی مصرف می کند. پانسمان هیدروکلوئیدی برای سوختگیها، زخمهای خفیف تا متوسط، زخمهای نکروزه، زخمهای فشاری و زخمهای وریدی استفاده میشود. استفاده از داروها برای کنترل درد؛ برخی از داروها در کاهش درد مؤثر هستند، برای اطلاع از این داروها باید با پزشک خود مشورت کنید. این نوع داروها میتوانند قبل یا بعد از مراقبت از زخم بسیار مفید باشند. گذاشتن باند؛ بانداژ، زخم را مرطوب نگه میدارد و بهبود را تسریع میکند. همچنین سدی در برابر عفونت ایجاد میکند و ناحیه اطراف زخم را خشک نگه میدارد.
در واقع، در برخی موارد سپسیس تهدیدی برای زندگی سالمند است. سطوح پایین پروتئین باعث کاهش رشد کلاژن می شود و روند بهبود زخم را کند می کند. مصرف کلی انرژی نیز مهم است، زیرا اگر نیازهای انرژی برآورده نشود، بدن از پروتئین برای انرژی استفاده می کند تا برای بهبود زخم. شرایط سلامت مزمن نیز ممکن است بر خطر ایجاد آسیب های فشاری تأثیر بگذارد.هر شرایطی که بر عملکرد سیستم قلبی عروقی تأثیر بگذارد، ممکن است منجر به گردش خون ضعیف و خطر بیشتر زخمهای فشاری شود. در نتیجه، مدیریت موثر این شرایط برای جلوگیری از ایجاد یا بدتر شدن زخمهای فشاری حیاتی است. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی، زخم بستر را با بررسی پوست افرادی که در معرض خطر هستند، تشخیص می دهند.
انواع مختلفی از پانسمانها مانند هیدروکلوئید، هیدروژل، فوم و آلژینات برای درمان زخم بستر وجود دارد. در شرایطی که همه روشهای دیگر درمان زخم مؤثر نیستند و زخمهای بزرگی که نمیتوانند بهبود یابند، بدتر میشوند؛ در این شرایط ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد. اگر روند مراقبت از سالمندان مخصوصا آنهایی که مشکل حرکتی دارند به درستی انجام شود با چنین مشکلاتی مواجه نخواهند شد. برای نظارت به چنین مواردی و جلوگیری از ایجاد زخم بستر که یکی از شایع ترین عوارض ناشی از بستری شدن است، میتوانید از خدمات اعزام مراقب در بیمارستان و منزل استفاده کنید. علائم شروع زخم بستر شامل قرمزی و تورم در ناحیه زخم، درد، تغییر رنگ پوست، تشکیل خراش و ترشحات غیرطبیعی است.
افرادی که به دلیل آسیب مغزی یا نخاعی نمی توانند درد را حس کنند ممکن است از فشار وارد شده بر روی پوست خود آگاه نباشند. ممکن است هنگام استفاده از پماد سیلور سولفادیازین از شما خواسته شود که دستکش استریل بپوشید تا خطر عفونت برای شما و بیمار بیشتر کاهش یابد. در کسانی که قدرت اندام فوقانی آنها خوب است میتوانند با استفاده از میله ها و دستگیره هایی که از بالای سر بیمار در تخت آویزان است وضعیت خوابیدن خود را تغییر دهند . بیماری که از ویلچر استفاده میکند باید هر ۵۱ دقیقه خودش و هر یک ساعت با کمک دیگری وضعیت خود در ویلچر را تغییر دهد . زخم مرحله یک را میتوان مرتب با آب تمیز و صابون ملایم شستشو داد ولی وقتی زخم ایجاد شده است شستشو باید با محلول سالین یا نمکی انجام شود.
در صورت وجود علائم زخم بستر، تغییر در علائم زخم، تشدید درد، تورم شدید، ترشحات ناسالم و علائم عفونت، باید به پزشک مراجعه کنید. اولین قدم در درمان زخم بستر، کاهش فشار و اصطکاک ناشی از آن است. اگر نواحی آزرده پوست زود تشخیص داده شود، درمان مناسب و مراقبت از پوست می تواند ایجاد زخم های باز دردناک را متوقف یا به تاخیر بیاندازد. از آنجایی که این زخم ها می توانند بسیار عمیق و حتی عفونی شوند، این مراقبت ها بسیار مهم می باشند. زخم های بستر بر اساس شکل ظاهری به چهار رده کلی طبقه بندی می شوند. گاهی اوقات زخم بستر آنچنان شدید است که منطقه وسیعی از پوست از بین میرود و بافتهای زیرین آن مانند استخوان و تاندونها بدون حفاظ میمانند.
این امر شامل جابهجایی سالمندان در هنگام دراز کشیدن یا بیدار شدن در طول روز نیز میشود. با زخمی کم عمق که فقط بافت صورتی در آن وجود دارد یا یک تاول پر از مایع یا خون شفاف شناخته می شود. زخم های فشاری مرحله 2 باید با شستشوی آب نمک (سالین) یا یک پاک کننده تجویز شده توسط پزشک تمیز شوند. ژل ها و کرم های مخصوص روی زخم کم عمق یک یا دو بار در روز استفاده می شود و سپس با گاز پوشانده می شود. تاول ها به دقت بررسی می شوند و گاهی اوقات برای محافظت بیشتر با یک لایه نازک و شفاف پوشانده می شوند. در کسانی که قدرت اندام فوقانی آنها خوب است میتوانند با استفاده از میلهها و دستگیرههایی که از بالای سر بیمار در تخت آویزان است وضعیت خوابیدن خود را تغییر دهند.
پوششهای چندلایه نباید زیر بیمار قرار داده شود، این پوششها نباید مصنوعی باشند و باعث تعریق بیمار نشوند. عدم وجود چینوچروک در پوششها جزئیاتی است که نباید از آن غافل شد. همانطور که در راهنمای کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده ذکر شده است، گردش خون در واقع به جلوگیری از ایجاد زخم های فشاری کمک می کند. پیشگیری به چیزی فراتر از بیرون آمدن از رختخواب و سوار شدن بر ویلچر نیاز دارد. زخمهای بستر ممکن است در استخوان دنبالچه، لگن، شانهها یا پاشنهها در اثر نشستن طولانی مدت روی ویلچر ایجاد شوند.
در زخمهای نسبتا عمیق، 1 تا 4 ماه طول میکشد تا بهبودی کامل حاصل شود. عفونت ناشی از زخم بستر ممکن است به مفاصل و استخوانها نیز برسد. عفونت مفاصل یا آرتریت سپتیک میتواند به غضروف و بافت مفاصل آسیب برساند و عفونت استخوان یا استئومیلیت نیز میتواند عملکرد مفاصل و قابلیت حرکت اندام را کاهش دهد. اگر فردی اضافه وزن دارد، تا زمانی که زخمش به طور کامل بهبود نیابد، نباید برای کاهش وزن تلاش کند. فردی که دچار کمبود وزن است باید سعی کند به اندازه کافی وزن اضافه کند تا او را به محدوده طبیعی برساند. پیشنهاد میکنیم مقاله «« چاقی سالمندان »» را حتما مطالعه کنید.
این مرحله کمترین عوارض را دارد و در کمتر از چند روز بهبود مییابد. در بیماری های مزمن و طولانی، کاهش وزن شدید میتواند موجب کم شدن حجم عضلات و چربی زیر پوستی شده و حالت بالشتک نرمی را که این بافت ها در زیر پوست ایجاد میکنند از بین میرود. علت زخم فشاری(زخم بستر) اینست که به علت فشرده شدن ممتد پوست بین برجستگی استخوانی زیرین از یک طرف و سطح بستر از طرف دیگر مویرگ های تغذیه کننده پوست مسدود میشوند. این مراحل نشان دهنده پیچیدگی و خطر زخم های بستر است، بنابراین پیشگیری، معاینه، شناسایی زودهنگام و مراقبت مناسب بسیار مهم است تا از ایجاد آنها جلوگیری شود. بنابراین مراقبت صحیح از پوست، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از زخم بستر دارد. زخم بستر میتواند در هر ناحیهای که با تخت تماس پیدا کند، به خصوص در نقاط برجستگی استخوانی، ایجاد شود.
پانسمان موجب خشک نگه داشتن زخم و ممانعت از ورود میکروب به آن میشود. انواع مختلف پانسمان بصورت گاز، ژل، فوم یا فیلم وجود دارند . استفاده از پمادهای ضدباکتری نیز یک اشتباه رایج است، زیرا این پمادها میتوانند زخم را مرطوب نگه دارند؛ اما باعث تورم و واکنشهای آلرژیک به نام درماتیت تماسی میشوند. تمیزکردن؛ اگر آسیب وارد شده به پوست زیاد نباشد، باید به آرامی تمیز، شسته و خشک شود. زخمهای باز باید با هر بار تعویض لباس با آب یا آب نمک تمیز شوند. روی یک عنصر کمیاب است که به مقدار کم در بدن یافت می شود و در بهبود زخم نقش دارد.
مشخص شده است که کمبود ویتامین C باعث اختلال در بهبود زخم می شود و همچنین با افزایش خطر عفونت زخم مرتبط است. تحقیقات نشان داده است که مکمل ویتامین C به بهبود زخم فشاری کمک می کند. همانطور که میدانید علت زخم بستر در سالمندان، ماندن طولانی مدت در بستر است. افرادی که به دلیل بیماری مجبور به استراحت هستند یا به خاطر بیهوشی ساعاتی طولانی روی تخت حضور دارند، احتمال این که با بروز زخم بستر روبرو شوند، زیاد است. شما می توانید با تغییر مکان مکرر افراد سالمند برای جلوگیری از فشار بر روی پوست، از بروز زخم بستر جلوگیری کنید. سایر راهکارها شامل مراقبت مناسب از پوست، حفظ تغذیه مناسب و مصرف مایعات، ترک دخانیات، کنترل استرس و ورزش روزانه است.
- {
- اگر زخم بستر کنترل و درمان نشود، بیمار ممکن است دچار عفونت جدی شود؛ بنابراین اگر متوجه این مشکل در زمان پرستاری شبانه روزی از سالمند خود شدید، درمان آن را فراموش نکنید. |}{
- سالمندان گروه پرخطر با زخم بستر احتمالی باید بهدقت تحتنظر قرار گیرند و با مشاهده مداوم مناطقی که احتمال ایجاد زخم وجود دارد، محافظت شوند. |}{
- پانسمان زخم کلاژن را میتوان برای زخم بستر، زخم، زخمهای مزمن، زخمهای جراحی، سوختگیهای درجهدو یا بالاتر و زخمهای سطح بزرگ استفاده کرد. |}
- بدون مایعات، کالری، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی کافی، بافت پوست راحت تر آسیب می بیند.
- پوست افراد مسن نازک تر، ظریف تر، با قابلیت کشش کمتر، خشک تر و شکننده تر از جوان ها است.
- علائم شروع زخم بستر شامل قرمزی و تورم در ناحیه زخم، درد، تغییر رنگ پوست، تشکیل خراش و ترشحات غیرطبیعی است.
در این موارد ممکن است بدن نتواند بافت جدیدی را بر روی استخوان یا تاندون و به صورت جایگزین پوست بسازد. در این اعمال جراحی بافتهای مرده و عفونی کاملا خارج میشوند و سپس با استفاده از روشهای جراحی ترمیمی از پوست قسمتهای دیگر بیمار بر روی استخوان یا تاندونها استفاده میشود. مکانیسم دیگر این است که در حین مراقبت از یک بیمار در بسیاری اوقات فرد مراقب، بیمار را به روی بستر یا ملحفه میکشد. این کشیده شدن پوست بخصوص اگر کمی هم مرطوب باشد موجب اصطکاک زیاد بین پوست و سطح زیرین شده و به پوست آسیب میزند. گاهی هم بر اثر نیروهایی که در دو جهت مختلف به پوست و استخوان وارد میشوند آسیب ایجاد میشود .
در صورتی که معمولاً از ویلچر استفاده میکنید، سعی کنید بار را هر ۱۵ دقیقه یکبار تغییر دهید و هر یک ساعت موقعیت را تغییر دهید. اگر فرد بیمار دائماً در رختخواب است، هر دو ساعت یکبار وضعیت بیمار را تغییر دهید. اگر بنا به هر علتی توانایی این کار را ندارید بهتر است از یک مراقب و پرستار سالمند کمک بگیرید. افرادی که از سالمندان مبتلا به زخم بستر مراقبت می کنند، نگران هستند و می خواهند بدانند آیا زخم بستر واگیردار است یا نه؟ در پاسخ به این سوال باید گفت زخم بستر مسری نیست. ویتامین C نقش مهمی در سنتز کلاژن و متعاقب آن ایجاد پیوند متقابل و همچنین تشکیل عروق خونی جدید (رگ زایی) دارد.
درمان زخم بستر یک فرآیند چند وجهی است و شامل کاهش فشار، پاکسازی زخم، پاکسازی بافت نکروزه، استفاده از پانسمان و آنتی بیوتیک های مناسب و اطمینان از تغذیه مناسب است. پیشگیری از ایجاد زخم فشاری آسانتر و موثرتر از درمان آن است. موثرترین(بهترین) روش در پیشگیری از ایجاد زخم بستر تغییر وضعیت دادن مکرر بیمار است. برای درمان پزشکی زخم بستر که اغلب در مرحله ۳ و ۴ نیاز میشود، پزشک معالج باید نوع درمان را اعلام کند. در درمان گرافت، پوست از بخش سالمی از بدن برداشته و به محل زخم پیوند میشود. در دبریدمان نیز که اغلب در مرحله سه اتفاق میافتد، پوست مرده و بافت عفونی شده محل زخم را بر میدارند و با گازهای مخصوص پانسمان میکنند.
به دلیل فشار طولانی مدت بر یک یا نقاط دیگر بدن، زخمهایی به نام زخم بستر ایجاد میشود. افراد مسن مبتلا به بیماریهای جدی ممکن است مجبور شوند به دلیل این بیماری برای مدت طولانی در رختخواب بمانند. در این مدت فشار به قسمتهای مختلف بدن از جمله قسمتهای استخوانی باعث ایجاد زخم بستر میشود. زخم بستر یک بیماری شایع در افرادی است که زمان زیادی را در رختخواب میگذرانند. اگر اصول خاصی رعایت نشود، این بیماری میتواند بسیار جدی باشد. به علت فشار طولانی مدت بر یک یا نقاط دیگر بدن، زخمهایی به نام زخم بستر ایجاد میشود.
آیا بیماری نوروپاتی خطرناک است؟
سلولیت عفونی باعث عفونت غشاء زیر پوستی شده و ظاهر آن یک سطح قرمز است که با گذر زمان گسترش یافته و بزرگتر میشود. در افرادی که دچار زخم بستر میشوند، سلولیت عفونی یکی از عوارض شایع بوده و در کسانی که دچار آسیب عصبی شدهاند، درد آن احساس نمیشود. زخم بستر زمانی اتفاق میافتد که فرد در بستر یا بیحرکت باشد، بیهوش باشد یا قادر به احساس درد نباشد. زخم بستر زخم هایی هستند که در مناطقی از پوست که تحت فشار دراز کشیدن در رختخواب، نشستن روی ویلچر یا گچ گرفتن برای مدت طولانی قرار دارند، ایجاد می شوند. زخم بستر همچنین آسیب های فشاری، زخم های فشاری، زخم های فشاری یا زخم های پوستی نامیده می شود.
آنتی بیوتیک های سیستمیک توصیه نمی شوند مگر اینکه شواهدی از پیشرفت سلولیت، استئومیلیت یا باکتریمی وجود داشته باشد. استفاده از بالشت یا بالشتک ها میتواند به بیمار کمک کند تا در وضعیت مناسب قرار گیرد بطوریکه فشار زیادی به مجل زخم وارد نشود. از بالشتک های حاوی هوا یا آب میتوان در زیر محل هایی که زخم ایجاد شده است استفاده کرده تا فشار کمتری به آن وارد شود . باکتری هایی که در محل زخم بستر شروع به رشد و تکثیر میکنند میتوانند به جریان خون وارد شده و موجب عفونت سراسری در بدن و مرگ بیمار شوند . بیماری زخم بستر از عوارض شناخته شده و مهم بعضی شکستگی ها است.
این پانسمان باید به طور مرتب تعویض شده و روی زخم پماد زده شود. بیمار باید رژیم غذایی حاوی پروتئین کافی، ویتامینها و مواد معدنی دریافت کند تا روند ترمیم بافت تسریع شود. در این مرحله، زخم بستر به بافتهای زیرین پوست نفوذ کرده و به صورت یک زخم باز با قرمزی و التهاب ظاهر میشود. بافتهای آسیب دیده و آسیب دیدن سطح پوست باعث افزایش درد و حساسیت در ناحیه میشود. درمان در این مرحله نیازمند توجه بیشتری است تا از گسترش آسیب جلوگیری شود و زخم به سطح عمیقتری نرسد.
اگر بیمار نتواند به طور مستقل موقعیت خود را تغییر دهد، ممکن است به دستگاه های پویا (مانند تشک های فشار متناوب) نیاز باشد. با این حال، با وجود بهترین تلاش ها، برخی از زخم های بستر اجتناب ناپذیر هستند. بعضی انواع بالشتک که با آب، فوم، ژل یا هوا پر میشوند میتوانند به توزیع بهتر فشار کمک کنند . نباید بالای سر تخت بیمار با بیش از سی درجه بالا آورد وضعیت دراز کشیدن بیمار و استفاده از بالشتک ها را طوری در نظر میگیریم که قسمت های حساس به زخم بستر کمتر تحت فشار قرار گیرند . در حین تغییر وضعیت باید سعی کرد به پوست کشش و آسیبی وارد نشود و باید بدن را در وضعیت هایی قرار داد تا قسمت هایی که بیشتر در معرض زخم بستر هستند تحت فشار کمتری قرار گیرند.
باید پرستار سالمند در منزل چه کارهایی را برای عزیز کهنسال ما انجام دهد؟ در ادامه مجله سلامت آچاره با ما همراه باشید تا در این رابطه مفصل راهنماییتان کنیم. سالمندان به دلیل سن بالا، نیاز به مراقبت و توجه بیشتری دارند، به خصوص اگر به بیماری خاصی نیز مبتلا شده و مجبور باشند، مدت طولانی در بستر بمانند. بیماری هایی که بر بهبود زخم تأثیر می گذارند، مانند دیابت در افراد مسن شایع تر است و نسبت به جوان تر ها تأثیر نامطلوب بیشتری بر روند بهبودی دارد. بنابراین، در افراد مسن، مشکلات پزشکی باید با سرعت و دقت بیشتری مورد توجه قرار گیرند تا حداکثر بهبودی حاصل شود. تغذیه مناسب نقش حیاتی در پیشگیری و درمان زخم بستر در سالمندان دارد.
چگونگی شستشوی گوش توسط پزشک
ورزش و تحرک باعث بهبود گردش خون و تقویت عضلات شده و در نتیجه از ایجاد زخم بستر پیشگیری میکند. نیکوتین موجود در سیگار باعث کاهش جریان خون شده و توانایی بدن برای ترمیم زخم را کاهش میدهد. عفونت یکی از عوارض جدی زخم بستر است که میتواند روند بهبود زخم را به تأخیر بیندازد و عوارض جانبی دیگری به همراه داشته باشد. علائم عفونت شامل تغییر رنگ زخم به رنگهای سبز، زرد یا سیاه است. همچنین، ممکن است از زخم چرک به رنگهای زرد، سبز یا سفید ترشح شود و زخم بوی بدی داشته باشد. پیشنهاد ما به شما استفاده از خدمات زخم مرکز مهر درمان است تا بهترین رسیدگی و درمان را در سریع ترین زمان ممکن دریافت کنید.
{پرستار باید برای پیشگیری از زخم بستر از چه چیزی استفاده کند؟
|}زخم بستر زخم هایی هستند که در اثر فشار طولانی مدت روی پوست ایجاد می شوند. سریعترین راه برای از بین بردن زخم بستر، کاهش فشار، تمیز نگه داشتن زخم، مصرف آنتی بیوتیک و به کارگیری راه های درمانی دیگر است. تکنولوژیهای نوین میتوانند به بهبود و تسریع فرآیند درمان زخم بستر کمک کنند. استفاده از دستگاههای نوردرمانی، لیزر تراپی و تکنولوژیهای وکیوم تراپی (Negative Pressure Wound Therapy) میتواند به بهبود سریعتر زخمها و کاهش عفونتها کمک کند. هر دو عامل خطر بیرونی و درونی برای تشکیل زخم بستر وجود دارد. عوامل خطر خارجی شامل فشار ثابت ناشی از بی حرکتی، نیروهای برشی مربوط به لغزش و وجود رطوبت بر روی پوست است.
زخم بستر بیماری شایعی است که در افرادی رخ میدهد و به ناحیه ای از بدن فشار زیادی وارد میکنند. در مراحل اولیه، این آسیبها تهدید کننده زندگی نیستند، اما در صورت عدم درمان، به مرور زمان بدتر میشوند و به دلیل عفونت میتوانند زندگی را تهدید کنند. پروتئین و سبزیها تازه به ویژه منبع غنی ویتامین C نقش مهمی در بهبود زخم بستر دارد. یک رژیم غذایی سالم میتواند به بدن شما در بازسازی سلول ها و التیام زخمها کمک کند. درمانهای زیادی برای زخم بستر در سالمندان وجود دارد، استفاده از زخم بستر و سلولهای بنیادی و لیزر دو مورد از رایجترین درمانها برای درمان چنین زخمهایی هستند. این نوع پانسمانها سلولهای جدید در ناحیه زخم را تحریک کرده و زخم را سریع تر بهبود می بخشند.
بعضی انواع بالشتک که با آب، فوم، ژل یا هوا پر میشوند میتوانند به توزیع بهتر فشار کمک کنند. اگر فردی به هر دلیل توانایی حرکت چندانی ندارد و در بستر بدون حرکت خاصی به حالت درازکش قرار دارد، باید حتما نسبت به تغییر موقعیت آن توجه داشت. برای بهره مندی از خواص ویژه آلوئه ورا، برگهای آن را ببرید و ژل آن را به آرامی روی ناحیه آسیب دیده بمالید و بگذارید خشک شود. خدمات ما به صورت ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته در دسترس است تا هر زمان که نیازمند خدمات درمان در منزل بودید تیم ما را در کنار خود داشته باشید. است که این متخصصان به مدت سه ماه و طی جلسات هفتگی یکساعته به بررسی علائم و معاینه فیزیکی بیمار میپردازند.
به محض پیشرفت زخم بستر، بهبودی آن ممکن است روزها ، ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد. زخم بستر با توجه به عفونی بودنش در بدن پخش می شود و می تواند باعث سردرگمی ذهنی، شدت ضربان قلب و ضعف عمومی بدن سالمند شود. با تمام این موارد، بهترین پیشگیری برای زخم بستر سالمندان رعایت تغذیه درست به همراه مراقبتهای بهداشتی است. بله، ترک سیگار به بهبود جریان خون و افزایش توانایی بدن در ترمیم زخمها کمک میکند، که به پیشگیری از زخم بستر مؤثر است. انتخاب پانسمان مناسب برای زخم بستر از اهمیت بالایی برخوردار است. پانسمان باید بتواند رطوبت زخم را کنترل کند، از آن در برابر عفونت محافظت کند و محیطی مرطوب برای ترمیم بافت ایجاد کند.
سایت اصلی